ULUSLARARASI İLİŞKİLER BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİMİZ TBMM VE AB BAKANLIĞINI ZİYARET ETTİ

Düzce Üniversitesi İşletme Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencileri 27 Nisan Cuma günü TBMM ve AB Bakanlığına teknik gezi gerçekleştirdi. Gezide bölüm öğrencilerine Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Emel Faiz Gökmenoğlu ve Araştırma Görevlisi Talha Fırat eşlik etti. İlk olarak TBMM, rehber eşliğinde ziyaret edildi. TBMM binasının yapılış tarihçesi ve genel bilgiler aktarılarak genel kurul salonu ve 15 temmuz gecesi bombalanan alan gösterildi.

Daha sonra Avrupa Birliği Bakanlığı ziyaret edildi. AB Bakanlığında öğrencileri karşılayan Personel Daire Başkanı Sn. Serdar Öztürk, AB Bakanlığının varoluş sebebi, amacı, işleyiş sistemi, kurumdaki iş ve staj imkanları hakkında geniş bilgi verdi. Bunun yanında Sn. Öztürk, öğrencilere kendi hayat tecrübelerini aktararak iş hayatına atılacak kişilerin “çalıştığım kurum bana ne katabilir düşüncesinden ziyade ben bu kuruma ne katabilirim” düşüncesinde olmaları ve kendilerini geliştirmeleri gerektiğini vurguladı. Sn. Öztürk’ün öğrencilerden gelen soruları yanıtlamasının ardından gezi programı son bularak Düzce’ye yola çıkıldı.